Incendiu la Petrotel Lukoil Ploiesti

Lukoil ploiesti

Vineri, dimineata, la ora 6.50, la Instalatia de Cocsare de la Petrotel Lukoil a avut loc un incendiu la varful coloanei C1 a instalatiei cocsare (coloana ce preia gazele din camerele de cocsare). Conform Prefecturii Prahova, “pentru o perioada de cateva minute au avut loc evacuari de gaze in facla pentru depresurizarea sistemului; inceputul de incendiu  a fost lichidat prin eforturile comune ale pompierilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova si a echipei de pompieri ai Lukoil.”

In urma acestui incident, Comisariatul Judetean Prahova al Garzii de Mediu a deschis o anchetă. De asemenea, s-a luat masura anuntarii telefonice a Agentiei pentru Protectia Mediului Prahova pentru monitorizarea aerului in zona Petrotel Lukoil.

APM Prahova a efectuat imediat masuratori prin laboratorul mobil si prin statiile automate, se precizează intr-un comunicat de presă remis http://www.stiriploiesti.ro de către Prefectura Prahova. In urma masuratorilor efectuate, statia automata de monitorizare PH6 – zona Mihai Bravu nu a inregistrat valori crescute fata de trendul zonei la indicatorii masurati: SO2, NO2, CO.

Laboratorul APM Prahova s-a deplasat cu echipamentul portabil din dotare GASMET DX 4030 si s-au realizat masuratori în zona de influenta a SC Petrotel Lukoil SRL (masuratori perimetrale). Valorile masurate nu depasesc valorile limita admise.

APM PH a transmis catre SC Petrotel Lukoil o solicitare pentru efectuarea de analize si transmiterea rezultatelor catre APM Prahova. Zona este in continuare monitorizata.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a fost anuntat de producerea incendiului, in jurul orei 7:29, la partea superioară a unei coloane din instalaţia de coxare a rafinăriei Petrotel Lukoil. Incendiul a fost anunţat telefonic de către un angajat al rafinăriei. La locul evenimentului s-au deplasat cinci autospeciale de lucru cu apă şi spumă, două autospeciale de stingere cu praf şi azot şi o ambulanţă SMURD, cu un efectiv de 38 de pompieri.  A ars zestrea de gaze a unei coloane din instalaţia de coxare a rafinăriei. Intervenţia a fost coordonată de către Grupa Operativă a Inspectoratului, condusă de Inspectorul Şef – colonel Popescu Nicolae.  Din fericire nu s-au înregistrat victime. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 09:20.  Cauza probabilă: autoaprinderea substanţelor aflate în amestec.” – se precizeaza intr-un comunicat de presa ISU Prahova.

1 comment
  1. Dorian Coman said:

    Mult zgomot pentru nimic. Un foc de ,,paie”.

Leave a comment